Yazdır

Canon 5D Mark III Fiyat,Teknik Bilgiler ve Karşılaştırma

Yazar: Super User. Kategori: Donanım/Ekipman

canon_eos5d_mkiii

Nikon'un yeni yakışıklısı 'nı tanıttıktan sonra sanırım bu yazıya Canon'un yeni güzeli demeyi isterdim ancak o başlığı Canon 1DX için saklıyorum ;) Canon belki de iki yıldır beklenen, söylentileri dolanan 5D Mark III modelini sonunda piyasaya sundu ve yurtdışında şimdiden ön siparişler alınmaya başlandı. 

Haliyle herkes bulabildiği verilere ulaşıp 5D Mark III'ün Mark II'den farklı ne özellikler sunduğunu, 5D Mark II'sini satıp yeni modele geçiş yapıp yapmaması gerektiğini düşünmeye başladı... Biz de sizler için bir çok kaynaktan çeviriler yaparak, yorumlarımızı ekleyerek bu makaleyi hazırladık. Bol görselli ve bol tablolu bir yazı okumaya hazırsanız yazımızın devamı için tıklayın.

 

Belki de en çok merak edilen konu, 5D Mark III'ün 5D Mark II'nin sonunu getirip getirmeyeceği idi. Canon'un 5D Mark III modeli ile 5D Mark II modeli üretimine son vereceği düşünülüyordu ancak, Canon 5D Mark II'nin üretimine devam edileceğini açıkladı. Haliyle 5D Mark III modelinin piyasaya çıkması ile 5D Mark II'nin fiyatının da düşmesi bekleniyor.

5D Mark III yazımızın devamında da göreceğiniz üzere, tasarımda biraz Canon 7D, teknik ve menü kullanımında ise Canon 1DX esinlenerek üretilmiş. Tüm bu modellerden aldığı özellikler ile bir çok ihtiyacı karşılayabilecek, özellikleri itibariyle de uygun fiyatlı bir model olmuş. 

Burada herkesin bana "uygun fiyatlı mı? Yurtdışında bile 3000-3500 dolar arası fiyattan satılırken bizde fiyat ne olur haberin var mı senin?" dediğini duyar gibiyim.

Arkadaşlar özellikle HD video özelliklerini de dikkate aldığınızda şahsi görüşüm, film çekebileceğiniz bir kameraya sahip gelişmiş bir fotoğraf makinesi için fiyatın uygun olduğu. Pekala şöyle bir bakalım, bugün için çevremde binlerce liraya alınmış cep telefonlarında geçilmiyor.. Ne dersiniz :) Kimse alınsın ya da kimseyi iğnelemek değil derdim sakın yanlış anlaşılmasın ama ihtiyaç,keyif ve hatta prestij dikkate alındığında Canon 5D Mark III size hepsini eksiksiz olarak sunabilecek bir fotoğraf makinesi.

Canon 5D Mark III'ün gelişmiş, üst sınıf bir DSLR olduğu belirtelim ve Canon'la başlangıç yapacak arkadaşlar için hala Canon 7D'nin ya da daha ekonomik olan Canon Rebel Serisi'nin uygun olduğunu söyleyelim. 

Çok uzatmadan sizi Canon 5D Mark III incelememiz ile başbaşa bırakayım...

 

5d_markiii_3

 

Teknik detaylarda belirtilmeyen ve 5D Mark III'ü diğer fotoğraf makinelerinden ve özellikle 5D Mark II'den ayıran özellikler neler? Diğer bir deyişle neden 5d Mark III ?

- 5D Mark II'den 2 Stop daha fazla ISO + 2 Stop daha iyi noise reduction.

- Geliştirilmiş Sensör = daha temiz ve keskin fotoğraflar, fotoğrafta canlı renkler.

- Video modu genişletilmiş ISO özelliklerini kullanamıyor. 

- Digic 5 = Digic 4'ten 17 kat daha hızlı fotoğraf işleme

- Chromatic Abrasyon düzeltme

- Çoklu Pozlama + HDR

- Gövde yapısında, Canon 7D'den esinlenmeler var

- Kullanılan yazılım Canon Canon 1DX'e benziyor.

- Programlanabilir 10 Düğme (Canon 7D'deki gibi ancak daha kullanışlı)

- Teknik bilgileri ve histogram ile 2 ayrı fotoğrafı önizleyebilme 

- 1.5% Spot ölçüm (Bu oldukça iddialı bir rakam zira önceki modellerde en dar alan 3% idi.)

- 2 Ayrı kart yuvası farklı çekim modları için programlanabiliyor,örneğin RAW'lar bir karta Jpeg'ler diğer karta.

- Weather Sealing Canon 5D Mark II'den daha iyi ancak Canon 1DX kadar iyi değil.

- Daha canlı kırmızı tonlar ve yeşiller.

- Pozlama telafisi eşit oranda aşağı ve yukarı değil istenirse tek yönlü ayarlanabiliyor.

- Canon Canon 1DX'e yakın Auto Focus (otomatik pozlama) özelliği ile hareketli nesneler daha kolay yakalanıyor.

- En düşük ışık koşulu -2 EV (Canon 1DX ile aynı)

- Sessiz çekim modu Canon 5D Mark II'deki Live View modundaki sesle aynı.

- Shutter Lag (obtüratör gecikmesi) Canon EOS 7D ile aynı

- 5 Ayrı HDR modu

- Multi Exposure - Deklanşöre tek basışınızda 9 Ayrı pozlama (tripod kullanmanız tavsiye edilir)

- EOS Picture Style seçenekleri diğer modellerle aynı

- Video özellikleri Canon 1DX ile birevir aynı

- Çekim yaparken ses özelliklerini ayarlayabiliyorsunuz.

- Kulaklık girişi mevcut.

- DPP Digital Photo Professional yazılımı ile birlikte geliyor ki sadece bu yazılımda Adobe ve Apple yazılımlarında olmayan Dijital Lens Düzeltme özelliği bulunuyor. (Veritabanında bulunan 29 Objektif için farklı düzeltmeler sunuyor.)

Canon tarafından yayınlanan resmi örnekler için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilir ve tam boy fotoğraf ve video örneklerini bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Canon 5D Mark III Örnek Fotoğraf ve Videolar

 

Canon 5D Mark III ile ilgili Videolar

5D Mark III Resmi Tanıtım Videosu - 1 (Canon Eu)

 

5D Mark III Resmi Tanıtım Videosu - 2

 

Canon 5D Mark III Gövde Üzeri Kontroller (Bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim.)

 

Canon 5D Mark III Water Seal (Gövde yapısının nasıl su geçirmediğini anlatan video)

 

Canon 5D Mark III Örnek HD Video (Resmi Canon videosudur, HD izleyin, renklere dikkat!)

 

DP Review İncelemesi

 

Canon 5D Mark III Video Özellikleri

 

Canon 5D Mark III Obtüratör Sesi

 

Canon 5D Mark III Obtüratör Mekanizması ve Sessiz Mod Çalışma Tekniği

 

Canon 5D Mark III ve Canon Speedlite 600EX-RT

(600EX ile gövdeden flaş kontrol ayarlarını da gösteren bir video)

 

Canon 5D Mark III ve Mark II karşılaştırması haricinde diğer fotoğraf makineleri ile karşılaştırmalar ile ilgileniyorsanız tıklayın...bulacağınız karşılaştırma tablosunda aşağıdaki veriler mevcuttur.

- Canon 5D Mark III ve Nikon D800 Karşılaştırması

- Canon 5D Mark III ve Canon 1DX Karşılaştırması

- Canon 5D Mark III ve Nikon D4 Karşılaştırması

- Canon 5D Mark III ve Sony Alpha 900 Karşılaştırması

 

 Canon EOS 5D Mark III ve Mark II Karşılaştırması

canon-eos-5d-markII-vs-markIII

 

Camera FeatureCanon 5D Mark IIICanon 5D Mark II
Sensor Resolution 22.3 Million 21.1 Million
Sensor Type CMOS CMOS
Sensor Size 36x24mm 36x24mm
Dust Reduction / Sensor Cleaning Yes Yes
Image Size 5760 x 3840 5616 x 3744
Image Processor DIGIC 5+ DIGIC 4
Viewfinder Type Pentaprism Pentaprism
Viewfinder Coverage 100% 98%
Viewfinder Magnification 0.71x 0.71x
Storage Media 1x Compact Flash and 1x SD 1x Compact Flash
Continuous Shooting Speed 6 FPS 3.9 FPS
Max Shutter Speed 1/8000 to 30 sec 1/8000 to 30 sec
Shutter Durability 150,000 cycles 150,000 cycles
Exposure Metering Sensor iFCL metering with 63 zone dual-layer sensor TTL full aperture metering 35 zone SPC
Base ISO ISO 100 ISO 100
Native ISO Sensitivity ISO 100-25,600 ISO 100-6,400
Boosted ISO Sensitivity ISO 50, ISO 51,200-102,400 ISO 50, ISO 12,800-25,600
Autofocus System 61-point high-density reticular AF (up to 41 cross-type points) 9-point TTL (1 cross-type point)
AF Assist No, only with external flash No, only with external flash
Video Output AVI, H.264/MPEG-4 in MOV Format H.264/MPEG-4 in MOV Format
Video Maximum Resolution 1920×1080 (1080p) @ 30p 1920×1080 (1080p) @ 30p
Audio Recording Built-in microphone
External stereo microphone (optional)
Built-in microphone
External stereo microphone (optional)
LCD Size 3.2″ diagonal TFT-LCD 3.0″ diagonal TFT-LCD
LCD Resolution 1,040,000 dots 920,000 dots
HDR Support Yes No
Built-in GPS No No
Wi-Fi Functionality Eye-Fi Compatible, Optional external Wi-Fi Eye-Fi Compatible, Optional external Wi-Fi
Battery LP-E6 Lithium-ion Battery LP-E6 Lithium-ion Battery
Battery Charger LC-E6 Charger LC-E6 Charger
Weather Sealed Body Yes No
USB Version 2.0 2.0
Camera Construction Magnesium Alloy Magnesium Alloy
Dimensions 152 x 116.4 x 76.4mm 152 x 113.5 x 75.0mm
Weight 860g 810g
MSRP Price $3,499 $2,699 (dropped to $2,199)

 

 canon-eos-5d-markII-vs-markIII

Canon 600EX ile ilgili yazımıza göz attınız mı?

Kaynaklar : 

http://mansurovs.com

http://www.ephotozine.com

http://www.dpreview.com

http://blog.planet5d.com

 * Bu içerikte bulunan özgün içerikle birlikte çeviri ve görsellerin, derlenmesi,hazırlanması için uzun bir zaman harcanmıştır. Kaynak olarak dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz, ancak kullandığınız içerikle birlikte lütfen kaynak belirtiniz ve sitemize bağlantı vererek bizi destekleyin :)


BU MAKALEMİZİ BEĞENDİYSENİZ AŞAĞIDA BULUNAN PAYLAŞIM AĞLARI SİMGELERİNE TIKLAYARAK ARKADAŞLARINIZLA PAYLAŞABİLİRSİNİZ